Het perfecte aas voor tapijtmieren

bouw

Het perfecte aas voor tapijtmieren

De tapijtmier behoort tot de soort Thysanura. Wat deze bijzondere mier onderscheidt van alle andere soorten is zijn vrij grote omvang. De meeste timmermieren bereiken een lengte van ongeveer 2 meter; sommige gaan zelfs nog verder. Qua kleur zijn ze meestal zwart of bruin, hoewel er ook soorten zijn met felrode of gele kleuren. De gewrichten en stengels zijn hol en hebben doornen en scherpe uiteinden, waardoor ze moeilijk te bewerken zijn. Als je op zoek bent naar een ervaren timmerman, loont het om te weten waar je moet zoeken.

timmerman

Timmermannen hebben de neiging om te leven in gebieden die veel vocht en warmte ontvangen; als je er een onder een boom in de schaduw vindt, heb je waarschijnlijk te maken met een timmerman mier. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om timmermieren te vinden; een van de beste methodes is om een beetje boorzuur in het gebied neer te leggen, omdat ze de neiging hebben zich rond dergelijke bronnen te verzamelen. Als het om een bijzonder grote kolonie gaat, kan het zelfs nodig zijn de kolonie te verstikken met nog meer boorzuur. In geval van twijfel is smoren meestal de beste methode, omdat de mieren dan waarschijnlijk niet meer terug naar het nest kunnen om hulp te halen.

Bij het zoeken naar het beste lokaas, moet je kijken naar het soort leven waar het zich mee voedt. Mieren voeden zich met papier en het gebruik van hetzelfde soort lokaas kan zeer ineffectief blijken te zijn. Probeer in plaats daarvan kleverig lokaas te vinden zoals gereconstitueerde koffiemalen, pindakaas, of zelfs menselijke huid. Deze lokaasjes zijn meestal vrij gemakkelijk te maken, en u zult weinig moeite hebben om het juiste soort ongedierte aan te trekken. Als je problemen hebt met het lokaliseren van het nest, kan soms het plaatsen van aas in het water succesvol blijken, omdat het verschillende soorten mieren zal aantrekken.

Contact