#
  • #

bouw

De beste citaten uit de oudheid en van vandaag

Quotes zijn herhalingen van iets dat iemand heeft gezegd of geschreven. Het kan gaan om een citaat, een toespraak of een artikel. In gesproken taal is het de letterlijke weergave van een geuite gedachte of openingsmonoloog door een citeerbare verteller, zoals een spreker die een roman inleidt. Bijvoorbeeld: "John zei: Ik zag Maria vandaag in de tuin." In poëtische taal is een citaat ook een herhaalde weergave van een gedachte. Bijvoorbeeld: "allas, de stad van duizend zonnen" of "de droom is mooi."

quotes

Quotes hebben een universele betekenis omdat ze universeel begrepen worden. De grootste glorie van de mensheid is te vinden in hun taal, in alle talen en in alle culturen. De citaten zijn universele symbolen van schoonheid, liefde, waarheid, eerlijkheid, oprechtheid, toewijding, moed en integriteit. De grootste glorie van een natie of beschaving is haar unieke en creatieve genie. En de grootste citaten aller tijden zijn de uitdrukking van deze symbolen in eenvoudige, heldere, begrijpelijke taal. Zo drukken wij de grootsheid van onze beschaving en de liefde van onze natie voor de hele mensheid uit.

"Mijn vader gaf me leven, mijn moeder gaf me schoonheid, mijn handen zijn sterk door het werk van mijn voorouders, maar het mooiste in de wereld is de wetenschap dat je vredig kunt blijven sterven terwijl je weet dat het universum voor altijd van je zal houden, precies zoals jij dat wilt." - David Cage, Kung Fu Panda

Sources for this article: