Bouwmachines

bouw

Bouwmachines

Graafmachines of bouwmachines, zoals ze ook wel worden genoemd, zijn machines die zijn ontworpen voor het uitgraven en hanteren van aarde en andere vaste materialen. Graafmachines bestaan uit twee hoofdcomponenten: een actieve aandrijfeenheid en een daaraan bevestigde hydraulische arm voor het heffen en graven van voorwerpen. Het populairste type graafmachine is de graaflaadcombinatie, die zowel in de utiliteitsbouw als in de woningbouw wordt gebruikt. Een graaflaadcombinatie bestaat uit een voorbak die aan een giek is bevestigd, met aan de zijkant een spoor waar de bakken over kunnen glijden. Andere types graafmachines zijn onder meer graaflaadcombinaties, graaflaadcombinaties, kruiwagens, bulldozers, skid steers, sleuvengravers en draglines.

bouwmachines

Graafmachines worden aangedreven door ofwel hydraulica ofwel pneumatiek. Beide zijn zeer efficiƫnt, maar de pneumatiek wordt vaker gebruikt voor zware machines, zoals graaflaadcombinaties. De bak van een graaflaadcombinatie is gemaakt van staal, en wanneer hij vol is draait de bestuurder met de hand aan de spindel van de krachtige truck, die de bak omhoog en omlaag brengt om toegang te krijgen tot het te bewerken gebied. Een nieuwe graaflaadcombinatie kan werken op zachte grond, zand en grind; een gebruikte of oude graaflaadcombinatie kan alleen werken op hardere grondmaterialen zoals klei.

Andere soorten bouwmachines die op bouwplaatsen worden gebruikt, zijn betonmixers, betontrucks en hijskranen. Betonmixers zijn grote vrachtwagens met een hydraulisch systeem voor het mengen en storten van beton, dat wordt gebruikt voor de aanleg van wegen, trottoirs, opritten, bruggen en pleisterwerk. Betonvrachtwagens zijn ontworpen om grote hoeveelheden beton rechtstreeks op een bouwplaats te storten. Ondertussen is een kraan een stuk zware machine dat is ontworpen om zwaar bouwmaterieel en bouwmaterialen op te tillen en op een bouwplaats te plaatsen. Het kan ook bouwmaterialen verplaatsen en bouwproducten transporteren.

Contact

bouw

Nieuwsbrief